VAD MEDLEMSKAPET INNEBÄR

Som paneldeltagare får du besvara undersökningar. Undersökningarnas innehåll varierar, men berör generellt sett annonsering, medievanor, konsumtion och intressen. Du kan till exempel få ge feedback på ett filmklipp eller fritt associera kring vilken typ av känsla du får av ett varumärke. Som medlem i Schibstedpanelen kommer du också bli tillfrågad att svara på undersökningar från externa aktörer.

Som paneldeltagare ger du även automatiskt information om vilka webbplatser du besöker och vilka av Schibsteds bolags applikationer (mobila appar) som du använder. Detta sker för att vi ska kunna se vilka intressen du verkar ha och vad du tar del av för information. Vi använder denna information för att bland annat kunna skicka dig relevanta undersökningar som baseras på information som du har tagit del av. På detta sätt kan vi också lära oss mer om vad våra användare är intresserade av, hur de använder våra tjänster och vad de tycker om våra och våra annonsörers tjänster.

Inbjudan till olika undersökningar skickas till dig via den e-postadress du uppgett vid registreringen. I e-postmeddelandet hittar du en länk till enkäten, viktig information och beräknad svarstid. Vanligtvis tar en undersökning ungefär 5 minuter att besvara. Du väljer själv hur många undersökningar du vill delta i per månad genom att logga in på ditt konto och skräddarsy din medverkan efter vad som passar dig. Schibstedpanelen är frivillig och kostnadsfri. Som medlem förbinder du dig inte i att delta i ett visst antal undersökningar per månad, du får dessutom ersättning för varje undersökning du deltar i.

Har du frågor? Läs gärna mer under “Frågor och svar”. Om du inte hittar svaret där kan du kontakta oss på support@schibstedpanelen.se