Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som ställs av våra panelmedlemmar. Hittar du inte svaret du söker är du välkommen att kontakta oss på support@schibstedpanelen.se

MEDLEMSKAP

Bli medlem i panelen
Hur blir jag medlem i Schibstedpanelen? Du kan registrera dig genom att klicka här. Ditt användarnamn måste vara unikt och du kan endast registrera dig med en e-postadress en gång. Det är inte tillåtet att vara registrerad med flera olika e-postadresser i panelen.
Borttappade inloggningsuppgifter
Hur får jag mitt användarnamn/lösenord? Du kan få dina inloggningsuppgifter skickade till dig genom att gå in på Schibstedpanelen/logga in på panelhemsidan och fylla i din e- postadress under “Erhåll ditt användarnamn och lösenord”.
Ändringar av mina uppgifter
Hur kan jag ändra mina personliga uppgifter? Du kan ändra dina uppgifter genom att logga in på din personliga hemsida som du når via “Schibstedpanelen’s-login” på panelhemsidan. Dessa uppgifter används för att bestämma vilka undersökningar som skall skickas ut till dig samt till vilket konto utbetalningar av ersättning skall ske. Om du vill byta din e-postadress i Schibstedpanelen, vänligen skicka ett mejl till oss på support@schibstedpanelen.se.
Lämna panelen
Hur avslutar jag mitt medlemskap i Schibstedpanelen? Du är fri att när som helst säga upp ditt medlemskap i Schibsted-panelen. Du gör detta genom att logga in på ditt panelkonto via “Schibstedpanelen’s-login” på panelhemsidan och där klicka på knappen “Avregistrera”. Du kan även skicka ett mejl till oss på support@schibstedpanelen.se så hjälper vi dig med avregistreringen. Om du avregistrerar dig medan du har poäng kvar på ditt konto går dessa poäng förlorade.

BELÖNING

Mitt saldo
Vad är mitt saldo? Hur ser jag hur många poäng jag tjänat ihop? Genom att logga in på ditt panelkonto via panelhemsidan kan du kontrollera ditt saldo och din utbetalningshistorik.
Ersättning för undersökning
Hur kan jag växla in poäng som jag tjänat ihop? Logga in på ditt panelkonto som du når via “Schibstedpanelen’s-login” på panelhemsidan. Tryck på länken “Mitt saldo” och följ anvisningarna som visas på din skärm.
Hur kan jag använda mina poäng?
För att använda dina poäng kan du välja bland de alternativ som vi erbjuder. Du kan läsa om varje alternativ ersättning.

UNDERSÖKNING

Antal undersökningar du får
Hur många undersökningar skickar ni till mig? Hur många undersökningar du blir inbjuden att besvara varierar beroende på vem du är och hur många undersökningar som finns aktuella.
Svara på undersökningar
Hur svarar jag på undersökningar? Du får undersökningar skickade till dig via e-post med en länk som du klickar på för att komma till undersökningen. Enkäten öppnas i ett separat fönster och du kan påbörja undersökningen när du har tid. Från det att du klickat på länken har du 3 timmar på dig att avsluta undersökningen.
Avslutade/stängda undersökningar
När jag klickar på länken står det att undersökningen är stängd/avslutad. Vad betyder det? Av erfarenhet vet vi att inte alla har tid eller möjlighet att svara på de undersökningar vi skickar ut. Därför skickas undersökningar ut till en större mängd personer och avslutas när önskat antal svar kommit in. Därefter kan inga fler panelister svara på undersökningen. Om du har otur har vi redan hunnit få in det antal svar vi behöver.
Mer om screenout
Varför får jag ibland inte svara på mer än ett par frågor? Vad är screenout? Vissa undersökningar är riktade till en viss målgrupp och inleds med ett antal frågor (screenout-frågor) för att avgöra om du passar in i målgruppen. Om du inte tillhör den målgrupp som efterfrågas avslutas enkäten efter att du svarat på dessa få frågor. Du behöver med andra ord aldrig besvara en hel enkät om du inte tillhör målgruppen. I dessa fall utgår inte heller någon ersättning.
Dina svar och personuppgifter
Hur hanteras mina svar och personuppgifter? Alla svar behandlas under sekretess och den som tar del av undersökningen kan inte koppla dina svar till dig. Den som beställt en undersökning får resultat endast i sammanställd form och kan därför inte se hur enskilda individer svarat . Dina personuppgifter behandlas i enlighet med användaravtalet som du godkände i samband med att du registrerade dig som panelmedlem. Läs gärna igenom vad som står där om vad vi använder dina personuppgifter till och vilka som kan ta del av dem